JADŁOSPIS od 19.11 do 23.11
 
      ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
 
   PONIEDZIAŁEK
Płatki kukurydziane 20g na mleku 200ml, wędlina 12,5g, ogórek kwaszony 20g, , ser żółty 15g, sałata 5g, herbata 200ml.
Rosołek z kaszą manną 250ml, kotlet z indyka 60g w sosie musztardowo miodowy 20g, ryż 40g, surówka z kapusty i marchewki 80g, kompot owocowy 200ml.
Chałka 50g, masło 10g, dżem 30g, jabłko 80g., herbatka owocowa 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7
1,3,7,9
1,3,7 8.
 
 
 
        WTOREK
Kawa zbożowa 5g  na mleku 200ml, pieczywo 50g masło 10g, serek biały 30g z rzodkiewką i szczypiorkiem 15g, szynka 12,5g, pomidor 25g, herbata 200ml.
Barszcz czerwony  250ml, sztuka mięsa 70g w sosie cebulowym 20g, surówka z ogórka kwaszonego, marchewki i jabłka 80g, kasza 40g, kompot
Ciasto marchewkowe 100g, soczek owocowy 200ml, banan 100g.
ALERGENY:
1, 3, 7
1, 3,7, 9
1, 7,3
 
 
 
        ŚRODA
Płatki ryżowe  20g, na mleku 200ml, pieczywo mieszane60g, masło,10g, filet z indyka 12,5g, papryka 25g, humus 15g, ogórek kwaszony 20g,  
Krupnik z pęczakiem 250ml, kiełbaski rumuńskie 70g, marchewka z groszkiem 80g, ziemniaki z koperkiem 150g, kompot 200ml.
Bagiełka 50g, parówki z szynki 50g, mandarynka 80g, herbata z cytryną 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7.
1, 3, 7, 9
1 ,7, 10
 
 
 
     CZWARTEK
Kakao 5g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 50g, masło10g ,pasta z jaj  30g, krakowska 12,5g, ogórek zielony 20g herbata 200ml.
Zupa jarzynowa 7-mio składnikowa 250ml, pierogi z mięsem 120g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka 80g truskawkowy 200ml.
Grahamka 50g, szynka 25g, kiwi 60g, herbata 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 4 ,7.
1 ,9, 7, 3
1 ,3, 8
   
 
        PIĄTEK
Płatki owsiane 20g, na mleku 200ml, pieczywo50g, masło 10g, wędlina25g, pomidor 25g, sałata 5g, herbata 200ml
Zupa pomidorowa 250ml, kotleciki rybne 70g z dorsza, surówka z kwaszonej kapusty 80g, ziemniaki z koperkiem 150g, kompot  śliwkowy
Grzebień z jabłkiem 60g, jogurt pitny 120g.
ALERGENY:
1, 7.
1, 3, 7, 9
1,3, 7

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 alergeny

 

 

Opłata za obiady w miesiącu LISTOPADZIE wynosi: 20 dni x 5 zł = 100 zł

Opłata za żywienie w oddziale przedszkolnym:   21 dni x 8 zł = 168 zł

 

Przypominamy, iż wpłatę można dokonać na konto:
DBFO, ul. KEN 61, 02-777 Warszawa     48 1030 1508 0000 0005 5034 3061
w tytule: opłata za obiady (lub żywienie) dot. SP318, imię i nazwisko dziecka, klasa

Wpłaty przelewowe należy dokonywać w wyznaczonym terminie –   od 05 do 08.11.2018 r.
Do 08.11.2018 r. należy dostarczyć do szkoły potwierdzenie wpłaty lub przesłać mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Gwarantuje to wydanie karty obiadowej i zjedzenie posiłku przez dziecko.

Gotówkowe wpłaty za obiady będą przyjmowane w dniach:
07.11.2018 (środa) w godz. 14:00 - 17:00
08.11.2018 (czwartek) w godz. 7:45 - 11:00

 

INFORMACJE OGÓLNE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

  1. Nieobecność dziecka w danym dniu należy zgłosić do godz. 9.00 w sekretariacie szkoły osobiście bądź telefonicznie – tel. (22) 641 52 38. Zgłoszone nieobecności do wychowawcy nie będą uwzględniane.
  2. Niezgłoszone nieobecności nie będą brane pod uwagę przy odpisach.
  3. Odpisy za obiady są rozliczane w kolejnym miesiącu.
  4. Zmiany dotyczące rezygnacji z obiadów niezależnie czy to dotyczy całkowitej rezygnacji czy tylko danego miesiąca powinna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu przyjmowania wpłat – telefonicznie do sekretariatu bądź mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Niezgłoszenie w terminie wiąże się z pokryciem kosztów za obiady.

 

   
www.000webhost.com