JADŁOSPIS od 01.04 do 05.04
 
      ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
 
   PONIEDZIAŁEK
Musli owocowe20g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 60g, masło 10g, wędlina 12,5g, ogórek zielony 20g, serek topiony 20g, ogórek kwaszony 20g, herbata
Zupa brokułowa 250ml, gulasz z indyka 70g, sałatka colesław 70g, ziemniaki z koperkiem 150g, kompot owocowy 200ml.
Ciasteczka maślane 40g, mus owocowy 120g, herbatka malinowa 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7
1, 7, 9
1,7, 3, 11
 
 
 
        WTOREK
 Płatki owsiane 20g na mleku 200ml, pieczywo 50g, masło10g,polędwica 12g, pomidor 30g, ser żółty 15g, sałata 5g herbata 200ml.
Zupa kapuśniak 250ml, kotlet schabowy 70g, mizeria ze śmietaną  80g, ziemniaki z koperkiem 150g, kompot wiśniowy 200ml.
Bułka 50g, masło 10g, kiełbaska pieczona z fileta z kurczaka 80g, jabłko 80g. Herbata 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7
1, 3,7, 9
1, 7,3
 
 
 
        ŚRODA
Kawa zbożowa 5g, na mleku 200ml, pieczywo mieszane60g, masło,10g, schab pieczony12,5g,  ogórek kwaszony 25g,humus 15g, papryka  30g, herbata 200ml.
Zupa z groszku zielonego i fasolki szparagowej  250ml, udziec wołowy 70g w sosie chrzanowym 20g, kasza gryczana 40g, buraczki 80g, kompot owocowy 200ml.
Drożdżówka z serem 60g, soczek owocowy Banan 100g.
ALERGENY:
1, 3, 7.
1, 3, 7, 9
1 ,7, 10
 
 
 
     CZWARTEK
Kasza manna   20g, na mleku200ml, pieczywo mieszane50g, masło10g, serek biały 30g, rzodkiewka 15g, wędlina 12,5g, papryka 30g, herbata 200ml.
Zupa pomidorowa250ml, udko z kurczaka 180g pieczone, ryż 40g, marchewka z groszkiem 80g, kompot truskawkowy 200ml.
Rogal 60g, jogurt owocowy 120g, mandarynka 80g.
ALERGENY:
1, 3, 4 ,7.
1 ,9, 7, 3
1 ,3, 8
   
 
        PIĄTEK
Kakao 5g, na mleku 200ml, pieczywo50g, masło 10g, szynka 25g, pomidor 20g, sałata 5g, herbata 200ml.
Zupa grochowa 250ml, leniwe 120g z musem owocowym  70g , sok jabłkowy 200ml,
Bułka 50, masło 10g, szynka 25g, kiwi 60 g, herbata z cytryną 200ml.
ALERGENY:
1, 7.
1, 3, 7, 9
1,3, 7

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 alergeny

 

 

Opłata za obiady w miesiącu KWIETNIU wynosi: 15 dni x 5 zł = 75 zł

Opłata za żywienie w oddziale przedszkolnym:   21 dni x 8 zł = 168 zł

 

Przypominamy, iż wpłatę można dokonać na konto:
DBFO, ul. KEN 61, 02-777 Warszawa     48 1030 1508 0000 0005 5034 3061
w tytule: opłata za obiady (lub żywienie) dot. SP318, imię i nazwisko dziecka, klasa

Wpłaty przelewowe należy dokonywać w wyznaczonym terminie –  od 01 do 05.04.2019 r.
Do 05.04.2019 r. należy dostarczyć do szkoły potwierdzenie wpłaty lub przesłać mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Gwarantuje to wydanie karty obiadowej i zjedzenie posiłku przez dziecko.

Gotówkowe wpłaty za obiady będą przyjmowane w dniach:
04.04.2019 (czwartek) w godz. 14:00 - 17:00
05.04.2019 (piątek) w godz. 7:45 - 11:00

 

INFORMACJE OGÓLNE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

  1. Nieobecność dziecka w danym dniu należy zgłosić do godz. 9.00 w sekretariacie szkoły osobiście bądź telefonicznie – tel. (22) 641 52 38. Zgłoszone nieobecności do wychowawcy nie będą uwzględniane.
  2. Niezgłoszone nieobecności nie będą brane pod uwagę przy odpisach.
  3. Odpisy za obiady są rozliczane w kolejnym miesiącu.
  4. Zmiany dotyczące rezygnacji z obiadów niezależnie czy to dotyczy całkowitej rezygnacji czy tylko danego miesiąca powinna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu przyjmowania wpłat – telefonicznie do sekretariatu bądź mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Niezgłoszenie w terminie wiąże się z pokryciem kosztów za obiady.

 

   
www.000webhost.com